ارزیابی با IVA2

ارزیابی با استفاده از نرم افزار آیوا۲ یک نوع آزمون بررسی پیوسته عملکرد توجه و تمرکز می باشد.

در مرحله اصلی آزمون، ۵۰۰ محرک دیداری و شنیداری ارائه می گردد و تمرکز اصلی ارزیابی بر روی سنجش دو عامل اصلی کنترل پاسخ و ارزیابی است. نرم افزار آیوا۲ بهترین و جامع ترین نرم افزار حال حاضر برای سنجش اختلالات یادگیری و نقص توجه و تمرکز می باشد.

در ارزیابی آیوا-۲ چه فاکتورهایی اندازه گیری می شود؟

آزمون آیوا-2 بر مبنای راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی DSM-5  تدوین شده و به تشخیص و تفکیک انواع ADHD شامل نوع کمبود توجه، نوع بیش فعالی ، نوع ترکیبی و نوع ناشناخته می باشد.

IVA-2 یک آزمون کامپیوتری است که به بررسی توجه (Attention) در دو حیطه شنیداری و دیداری می پردازد. این آزمون مناسب برای افراد 6 تا 96 سال می باشد. آزمون از سه بخش تشکیل می شود. ابتدا دستورالعمل، بعد تمرین و سپس قسمت اصلی آزمون اجرا می شود. تمامی این مراحل به زبان فارسی ارائه می شوند.

تحقیقات، نشان از حساسیت 92 درصدی IVA-2 در تشخیص کودکان ADHD (بیش فعال) 7 تا 12 ساله دارد. همچنین این آزمون، 90 درصد کودکان غیر بیش فعال را به درستی شناسایی کرده است. یک مطالعه معتبر دیگر برای گروهی از افراد 6 تا 55 ساله نشان داد که به عنوان بخشی از ارزیابی روانشناختی جامع پزشکان، ترکیب مقیاس رتبه بندی ADHD با آزمون IVA-2 در 90 درصد مواقع با تشخیص بالینی مطابقت دارد.

پس از انجام آزمون، نتایج حاصل، با دیتابیس جهانی مقایسه می شود و گزارش های مختلفی از نحوه عملکرد آزمون دهنده ارائه می دهد:

  • گزارش استاندارد
  • گزارش مقیاس رتبه بندی ADHD
  • گزارش مقایسه ای
  • گزارش بالینی
  • گزارش تفصیلی
  • گزارش جامع
  • گزراش توجه پایدار
  • گزارش حالت حسی

چرا کلینیک مغز و شناخت فردیت؟

یکی از مراحل ارزیابی تخصصی در کلینیک مغز و شناخت فردیت، آزمون نرم افزار آیوا-2 می باشد نتایج حاصل از ارزیابی این نرم افزار به تنهایی قابل اعتماد نیست از آنجایی که مشکلات مربوط به یادگیری و اختلال ADHD موضوع پیچیده شناختی است، بررسی نقشه مغزی و دیگر تست های عصب شناختی در کنار ارزیابی آیوا-2 می تواند اطلاعات دقیق تری از مراجع در اختیار قرار دهد.

در کلینیک مغز و شناخت فردیت پس از بررسی و مقایسه نتایج آزمون آیوا-۲ با دیگر تست های عصب شناختی، دقت بینایی، شنوایی، تکانشی بودن و بهترین سبک یادگیری کودک را مشخص می کنیم تا ماژول درمانی یا آموزشی را متناسب با سبک های یادگیری، توانایی و ظرفیت یادگیری در حوزه های مختلف مانند خواندن، نوشتن، ریاضیات، درک مطلب و… طراحی و اجرا کنیم و این امر باعث می شود تا برنامه آموزشی یا درمانی نه آنقدر ساده باشد که رشدی اتفاق نیفتد و نه آن قدر دشوار و پیچیده باشد که موجب اضطراب و ناکامی مراجع شود. بنابراین با یک ارزیابی دقیق اختلالات یادگیری و شدت آن را شناسایی می گردد و با یک برنامه آموزشی و درمانی جامع و چند بعدی  اختلالات یادگیری را بهبود بخشیم  و ارتقا عملکرد در یادگیری، خواندن، نوشتن، درک مطلب و… ایجاد کنیم .